Friday, October 16, 2009

1.hét: Ablakba valók

Mindkét ötlet a Praktika magazinból származik, persze kicsit finomítottam rajtuk. Elkészítésük egyszerű, de időigényes sajnos, ha szép eredményt szeretnénk Én (még) nem ajándékba csináltam, hanem magunknak, de kis méregetéssel kedves meglepi lehet.
Ezt a katicabogarasat tavaly csináltam. A magazin festést javasol a pöttyökre, én azokat applikációval raktam föl, ezért tartott viszonylag sokáig.

Ez pedig a házikós. Ennél is sok idő volt az ablakokat rávarrni, így már nem volt kedvem kilincseket, stb hímezgetni, pedig lehetne még mit szépíteni rajta. Az igazán macerás része a tető felvarrása, merthogy ugye ez térben van, kézzel szépen rá kell fércelni, és utána ügyesen forgatni a varrógép alatt...


Ha valaki szertné megcsinálni, és elakad, szívesen segítek :)

8 comments:

 1. Csak az ilyenek miatt sajnálom, hogy jól szigetelnek az ablakaink:)

  ReplyDelete
 2. A mieink nem, de azért az igazat megvallva nem sokat segítenek a párnák :) viszont szeretem őket nagyon :)

  ReplyDelete
 3. Akkor szeretem őket dísznek lehet, hogy én is megcsinálom. És majd elájul minden vendégünk, hogy jaj, ennyire rossz a panel program?;)

  ReplyDelete
 4. Jaj, én voltam, csak apa gépéről, mármint marywolf

  ReplyDelete
 5. nem tudom, hogy nezne ki, de lehet, hogy nagy fekete gombok is jok lennenek pottyoknek, azt nagyon konnyu felvarrni.
  nalunk nincs helye az ilyen parnaknak, de lehet, hogy valami hazikosat festenek az ablakra, ez az otlet nagyon tetszik. ha raveszem magam, es kesz lesz, megmutatom:) abi

  ReplyDelete
 6. Ez a fekete gombos ötlet nagyon tetszik és így legalább több technikát lehet együtt alkalmazni.

  ReplyDelete
 7. Nem próbáltam gombbal, biztos gyorsabb, változatosabb :) Csak nem tudom, hogy nem állna el nagyon? MErt henger alakú a katica teste, és úgy a jó, ha minél pufibb, és nekifeszül az ablaknak. Ilyenkor nem tudom, hogy elfér-e a gomb :) Próbáljátok ki, aztán informáljatok :)

  ReplyDelete
 8. Juj de gyönyörű! Ilyet én is szeretnék, már láttam valahol ahol nagyon megtetszett! Csak alig jut idő bármire is! :)

  ReplyDelete